sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Yoga ♡

Yhdeksi suosikkiharrastukseni on muodostunut jooga. En olisi koskaan uskonut, että jaksaisin keskittyä vastaavaan rauhalliseen lajiin. Ennen kaikki lajit olivat rankkoja ja kova tahti yllä. Aerobic, juoksu, tanssi, uinti, kuntosali muunmuassa. Ystävättäreni vei minut tutustumaan Astangajooga tunnille. Astangajooga on ehkä fyysisin joogalaji, voimajoogaksi kutsuisin.

Yksi etuni joogan harrastamisessa on entinen joukkuevoimistelu tausta, jolloin liikkuvuuteni on on sitä myöten varsin hyvä. Ensimmäisestä jooga kokeilusta tuli positiivinen hyvien suoritusten ja joogahengityksen oivaltamisen vuoksi. Tämän jälkeen kävin Astangajoogan peruskurssin ja sitouduin lajin harrastamiseen. Tosin laajemmassa lajin kirjossa, en pelkästään astangajoogaa. Joogan muotoja on monia.

HotYoga on ollut mielenkiintoinen, rauhoittava ja puhdistava kokemus. Huone, missä tehdään jooga harjoitukset lämmitetään 38-42 asteiseksi. Tunnilla tarvitsee vähintään litra vettä. Hiki tirsuaa joka paikasta, myös sääristä, jalkapöydästä, käsivarsista näkee selkeät hikipisarat.

Viime kesänä kokeilin Yoga Nordic Centerissä AirYogaa. Harjoitus tehtiin ilmassa isojen kankaiden varassa. Mm. Laulaja Pink harrastaa lajia. Kokemus oli mielenkiintoinen, mutta jää kohdallani ainoaksi kerraksi. Joissakin asennoissa "lakana" painoi ihoa vasten niin kovasti että se sattui. Ei tosin kaikkia jotka tunnilla olivat. Johtuiko mahdollisesti kilomäärästäni mikä silloin koko painollaan lakanoinen päällä oli? En mikään keijukainen tuolloin ollut.  Kokeilkaa ihmeessä jos mahdollisuus osuu kohdalle.

Olisipa ollut kiva laittaa muutama kuva tähän, mutta vieläkään en pysty tabletin kautta lataamaan kuvia, tarttis jonkun tietokonespeden tänne asentelemaan tämän käyttömahdollisuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti